Translate

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

προβλήματα με την επιδερμίδα σας;

Η επιδερμίδα σας αντιδρά σε ορισμένα προϊόντα με κοκκινίλες, κάψιμο ή όταν βρίσκεστε σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα, έχετε ξηροδερμία, φαγούρα ή το δέρμα σας ξεφλουδίζει;
Οι δερματολόγοι πιστεύουν ότι η πιο εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας στα άτομα που έχουν ευαίσθητο δέρμα έχει περισσότερους και πιο ανοικτούς πόρους, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει αυξημένη αντίδραση των νεύρων.
Υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν τον ερεθισμό του ευαίσθητου δέρματος:
  • περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως οι υπεριώδεις ακτίνες, ο άνεμος, η ζέστη, το κρύο, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η υγρασία,
  • η χρήση καθημερινών προιόντων, όπως τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης,
  • ακόμα και τα ρούχα που τρίβονται πάνω στο δέρμα σας.
Η κούραση και το άγχος επίσης συμβάλλουν στην επιδείνωση της κατάστασης.  Όταν αυξάνεται το άγχος μας, οι απολήξεις των νεύρων στην επιδερμίδα μας συσσωρεύουν χημικές ουσίες που προκαλούν φλεγμονές και ερεθισμό, κοκκινίλες ή ξηροδερμία.
Τι φροντίδα χρειάζεται το ευαίσθητο δέρμα;
Η περιποίηση της ευαίθητης επιδερμίδας δεν απαιτεί δραστικά μέτρα. Φυσικά, μπορεί να χρειάζεται λίγη περισσότερη προσπάθεια για να αντιμετωπίσετε τα θέματα μιας ευαίσθητης επιδερμίδας, αλλά θα αποζημιωθείτε, όταν δείτε πόσο όμορφη μπορεί να είναι.
  • Καταρχάς, η φροντίδα της ευαίσθητης επιδερμίδας πρέπει να είναι ήπια ή, ακόμη καλύτερα, να είναι ειδικά διαμορφωμένη για ευαίσθητες επιδερμίδες.  Υπάρχουν πολλά συστατικά και προϊόντα που πρέπει να αποφύγετε: ασβεστόλιθος, άρωμα και χρωστικές ουσίες, σκληρά προϊόντα απολέπισης, όπως σφουγγάρια, λούφα και διάφορα απολεπιστικά σώματος… Επίσης, τζελ και λάδια καθαρισμού που πρέπει να ξεπλυθούν με νερό δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Προτιμήστε καλύτερα απολεπιστικά προϊόντα που περιέχουν οξέα φρούτων.
  • Προτιμήστε προϊόντα με οργανικά συστατικά και καταπραϋντική δράση όπως αλλαντοΐνη, μπισαμπολόλη, πρόπολη, αλόη βέρα, προβιταμίνη Β5 και, φυσικά, αντηλιακή προστασία.
  • Οι ίδιες προδιαγραφές ισχύουν και για τα προϊόντα make-up: mineral πούδρες ή σκιές ματιών είναι μια καλή επιλογή, χάρη στη φυσική τους προέλευση. Αποφύγετε τις βάσεις «μεγάλης διάρκειας», γιατί προκαλούν ασφυξία στις ευαίσθητες επιδερμίδες.
  • Κατά τη διάρκεια της ημέρας καλό είναι να ψεκάζετε το πρόσωπο σας με σπρέι ιαματικού νερού για να φρεσκάρετε και να ενυδατώνετε λιγάκι την επιδερμίδα σας. Το βράδυ χρησιμοποιήστε μικκυλιακό νερό ή γαλάκτωμα για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ.
  • Πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο καινούριο προϊόν στο πρόσωπό σας ή στο σώμα σας, είναι καλό να το δοκιμάσετε 24 ώρες πριν στο εσωτερικό μέρος του καρπού σας για τυχόν αντιδράσεις. Όταν βρείτε τα προϊόντα που ταιριάζουν στο δέρμα σας, προσπαθήστε να μην τα αλλάζετε, καθώς το ευαίσθητο δέρμα δεν θέλει πολλές αλλαγές.
  • Οι ακραίες θερμοκρασίες, επίσης, μπορεί να είναι βλαβερές για το δέρμα σας. Ακολουθήστε τη μέση οδό – ούτε πολύ κρύο, ούτε πολλή ζέστη.
  • Κάποιες εταιρίες προϊόντων περιποίησης έχουν δημιουργήσει ειδικές σειρές προιόντων για ευαίσθητες επιδερμίδες, που «συνεργάζονται» ιδανικά μεταξύ τους και φυσικά με το δέρμα σας. Όπως η αντιρυτιδική κρέμα της Olay για ευαίσθητες επιδερμίδες, Anti Wrinkle Sensitive Skin day cream.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου