Translate

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

MAVS VS SPURS

ΤΑ PLAYOFFS ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟΥ ΠΩΤΑθΛΗΜΑΟΣ ΜΠΆΣΚΕΤ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ... ΤΟΥ ΝΒΑ



                             DALLAS MAVERICKS VS SAN ANTONIO SPURS



Σε ένα παιχνίδι  που ο νικητής είχε κριθεί ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο, οι Spurs έδειξαν πιο έτοιμοι – τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά – από τους Mavericks, πήραν μία εύκολη νίκη, έκαναν το 4-3 στην σειρά και πήραν την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο των πλέι-οφ. Εκεί, τους περιμένουν ήδη οι Portland Trail Blazers, με τον Tim Duncan και την παρέα του να έχουν το πλεονέκτημα έδρας και σε αυτή τη σειρά.


Big-3 από τα παλιά

Αυτό που έδειξε τον δρόμο για το San Antonio δεν ήταν άλλος από τον Tony Parker. Ο Γάλλος γκαρντ ήταν πραγματικά ασταμάτητος, σημειώνοντας τους 24 από τους 32 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο! Δεν ήταν μόνος του, όμως, αφού καλοί ήταν και οι άλλοι δύο βετεράνοι σταρ της ομάδας. Ο λόγος για τους Manu Ginobili και Tim Duncan, με τον πρώτο να έχει 20 πόντους, 5 ασίστ και 6 κλεψίματα (!) και τον δεύτερο 15 πόντους και 8 ριμπάουντ με 7/8 δίποντα και 1/2 βολές, ενώ καλοί ήταν ακόμα οι Danny Green (16 πόντοι με 4/6 τρίποντα) και Kawhi Leonard (15 πόντοι).


Πάλεψαν Dirk, Harris, αλλά…

Όσο για το Dallas, που φάνηκε ανέτοιμο για ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, ο Dirk Nowitzki έκανε ό,τι μπορούσε, σταματώντας στους 22 πόντους (17 εκ των οποίων στο πρώτο ημίχρονο) και τα 9 ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα, όμως, μόνο ο Devin Harris (17 πόντοι) είχε σταθερή επαφή με το καλάθι, με τον Monta Ellis να έχει 12 πόντους με 3/11 σουτ, τον Jose Calderon 4 πόντους με 2/8 σουτκαι τον Vince Carter 10 πόντους με 4/12 σουτ.


Καταιγιστικοί Spurs

Το San Antonio έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του, αφού αρχικά ξέφυγε με 18-7 και 24-16, πριν κλείσει τελικά το πρώτο δωδεκάλεπτο προηγούμενο με 35-23. Στην δεύτερη περίοδο, μάλιστα, οι Spurs ανέβασαν κι άλλο τον ρυθμό τους, ανοίγοντας συνεχώς την ψαλίδα του σκορ, φτάνοντας κάποια στιγμή να προηγούνται με 66-37 (!) πηγαίνοντας τελικά στα αποδυτήρια προηγούμενοι με68-46.

Την ίδια στιγμή, το Dallas έμοιαζε ανήμπορο να ακολουθήσει τον ρυθμό του San Antonio, πληρώνοντας την κακή του άμυνα σχεδόν σε κάθε φάση. Αποτέλεσμα; Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η τριάδα των Parker/Duncan/Ginobili να έχει σημειώσει 47 πόντους, όταν όλη η ομάδα των Mavs είχε σημειώσει 46 πόντους!


Μία προσπάθεια ανατροπής και μετά… τέλος

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τον τεχνικό των Mavs, Rick Carlisle, να τα παίζει όλα για όλα, βάζοντας ταυτόχρονα στο παρκέ τέσσερις περιφερειακούς (Calderon, Harris, Ellis, Carter) και τον Nowitzki σε θέση σέντερ. Αυτό το περίεργο σχήμα φάνηκε αρχικά να λειτουργεί και με τον Harris να σκοράρει συνεχώς το Dallas κατάφερε να μειώσει σε 75-61. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι Mavericks έδειξαν να έχουν σφυγμό, αφού η συνέχεια ανήκε (πάλι) στους Spurs.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις προσπάθειες των Mavs με ένα επιμέρους σκορ 9-2, ξεφεύγοντας αρχικά με 84-63, κλείνοντας τελικά την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 94-68. Κάπου εκεί το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε, με το μόνο που ενδιέφερε πλέον τον κόσμο να είναι η τελική έκταση της νίκης των Σπιρουνιών, που τελικά επικράτησαν με 119-96 του Dallas.


“Σεβόμαστε το Dallas”

Μετά το τέλος του αγώνα ο Tony Parker απένειμε τα εύσημα στους Mavericks για την προσπάθειά τους: “Τους σεβόμαστε πολύ. Είναι μία σπουδαία ομάδα και μας δυσκόλεψε πολύ. Ήταν μία δύσκολη σειρά για εμάς. Απλώς σήμερα βάλαμε μερικά σουτ και τελικά πήραμε την πρόκριση. Παίξαμε ξανά σαν Spurs, κάτι που θα χρειαστεί να κάνουμε και κόντρα στους Blazers στον επόμενο γύρο”.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου