Translate

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Τα απόλυτα trends - ανοιξιάτικη & καλοκαιρινή μόδα 2014


Αυτήν την σεζόν άνοιξη / καλοκαίρι 2014 προβλέπεται να είναι συναρπαστική με μια πανδαισία καινοτόμων ιδεών να κάνουν την εμφάνιση τους.  Σχήματα, μοτίβα, χρώματα μας παρουσιάζονται με μια πρωτόγνωρη φιλοσοφία. Μας κεντρίζει το ενδιαφέρον η επιστροφή ορισμένων τάσεων οι οποίες έδειχναν να είναι ξεχασμένες και παρωχημένες από τους μεγάλους οίκους μόδας, η επανεμφάνιση τους ωστόσο αποδεικνύει πως μακροπρόθεσμα αποτελούν σταθερές αξίες στον χώρο της μόδας και της γυναικείας εμφάνισης.

Τι θα φορεθεί αυτήν την άνοιξη και το καλοκαίρι.


1. Μαύρο εναντίον λευκού, σημειώσατε Χ



Αν τα τελευταία χρόνια παρατηρούσαμε μια σταδιακή μείωση των μονόχρωμων εμφανίσεων και προβλέπαμε πως έτειναν να εξαφανιστούν,  διαψευστήκαμε τελείως καθώς ένα από τα πιο δημοφιλή trend της μόδας άνοιξη / καλοκαίρι 2014 είναι οι μονόχρωμες εμφανίσεις. Μαύρο και λευκό έχουν την τιμητική τους υποστηρίζοντας με μοναδικό τρόπο μυστηριώδη και εντυπωσιακά σχήματα τα οποία κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα. Όποιο απ’τα δύο χρώματα και να επιλέξετε το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο εντυπωσιακό, στοιχηματίστε λοιπόν σε μονόχρωμη μαύρη ή άσπρη εμφάνιση και σίγουρα θα βγείτε νικήτριες.

2. Διαφανή; Εννοείται!


Ιδιαίτερα δημοφιλή τάση για τους επερχόμενους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί η διαφάνεια η οποία μας παρουσιάζεται με έναν πολύ κομψό τρόπο από τους σχεδιαστές βοηθώντας στην δημιουργία παιχνιδιάρικων εμφανίσεων, οπτικών εφέ και υψηλής αισθητικής ενδυμάτων. Ο τρόπος δημιουργίας των διαφανειών ποικίλη ανάλογα με τον εκάστοτε σχεδιαστή χρησιμοποιώντας δαντέλα, laser cut υφάσματα ή και πλεκτά. Εντυπωσιακά  και ελαφρός εκκεντρικά κομμάτια γεμάτα μυστήριο και απέραντη θηλυκότητα.

3. Η αίγλη του μεταλλικού


Από ότι φαίνεται το μέταλλο ήρθε για να μείνει καθώς κάθε νέα σεζόν βλέπουμε μαι τεράστια ποικιλία ρούχων με μεταλλικές αποχρώσεις σε διάφορους συνδυασμούς οι οποίοι μεταμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εποχής. Για φέτος λοιπόν η τάση αυτή επεκτείνεται και παρατηρείται μια έξαρση στην χρήση ρούχων με μεταλλικές αποχρώσεις όλες τις ώρες της ημέρας και υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις. Κατά κόρων χρησιμοποιούνται χρυσαφί και ασημί μεταλλικές αποχρώσεις χωρίς ωστόσο να απουσιάζουν και άλλα χρώματα όπως είναι το μπλε μεταλλικό. Άξιο προσοχής επίσης είναι πως τα μεταλλικά υφάσματα χρησιμοποιούνται ως έχουν ή σε ορισμένες περιπτώσεις διακόπτονται από μπεζ ή κόκκινες  λεπτομέρειες οι οποίες δημιουργούν μια ιδιαίτερα καλαίσθητη εικόνα.

4. Η τρισδιάστατη εποχή


Η τεχνολογία συναντάει την μόδα στολίζοντας τα γυναικεία ρούχα με μοναδικές λεπτομέρειες και εκθαμβωτικά τρισδιάστατα στολίδια. Δημιουργίες που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν αδύνατες είναι πλέον πραγματικότητα αναβαθμίζοντας και διαφοροποιώντας τον γυναικείο τρόπο ένδυσης. Οι μεγάλοι σχεδιαστές αντιλήφθηκαν  τα οφέλη της τεχνολογίας και την χρησιμοποιούν με μοναδικό τρόπο παρουσιάζοντας μας ρούχα που υπήρχαν μόνο στα όνειρά μας, υπέροχα τρισδιάστατα λουλούδια ή πεταλούδες δίνουν ζωή στα φορέματα μας, πολύχρωμα μωσαϊκά και ανάγλυφα σχέδια χαρίζουν μια δόση μέλλοντος στα καθημερινά μας ενδύματα, εσείς θα αντισταθείτε;

5. Στα κρόσσια λέμε ναι!


Επανεμφανίζονται λοιπόν τα κρόσσια, τα οποία θα είναι όπως προβλέπεται μεγάλοι πρωταγωνιστές του φετινού καλοκαιριού. Ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων τα οποία συνδυάζονται με κρόσσια διαφόρων αναλογιών αποδίδουν μια σαγηνευτική εικόνα  στα καλοκαιρινά μας ρούχα.

6. Πιέτες παντού!


Προερχόμενες κατευθείαν απ’την όμορφη δεκαετία του 80 οι πιέτες θα διαφοροποιήσουν ευχάριστα την εικόνα μας χαρίζοντας μας θεαματικές και άνετες εμφανίσεις. Οι πιέτες μας έρχονται το φετινό καλοκαίρι  σε μια αστείρευτη ποικιλία συνδυασμών και σχεδίων με κύριο γνώμονα την μοναδικότητα και την εξεζητημένη εικόνα. Θα βρείτε κομμάτια κατάλληλα για όλες τις περιστάσεις και όλα τα γούστα, από casual έως glamour, όποιο στιλ και αν σας ταιριάζει το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνει καμιά σας παραπονεμένη!


7. Η γοητεία του ασύμμετρου


Μία απ’της πιο θηλυκές και εναλλακτικές προτάσεις  της φετινής σεζόν είναι τα ασύμμετρα ρούχα. Αναμφίβολα μια απ΄τις πιο χαριτωμένες και παιχνιδιάρικες επιλογές που θα μπορούσατε να κάνετε καθώς το ασύμμετρο ξεφεύγει  απ΄τα συμβατικά και ίσως βαρετά για ορισμένες ρούχα δίνοντας σας την διαφοροποίηση που ζητάτε καθώς και τις εναλλακτικές λύσης για ένα κομψό αλλά ταυτόχρονα ανατρεπτικό look.


8. Cropped μπλουζάκια και παντελόνια


Μια σέξι και αισθησιακή επιλογή είναι σίγουρα τα cropped ρούχα. Ιδιαίτερα τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες θα σας χαρίσουν δροσιά και άνεση χωρίς να προκαλούν υπερβολικά αρκεί να φορεθούν σωστά αποφεύγοντας κάθε είδους υπερβολή άλλωστε το ζητούμενο με τα cropped ρούχα δεν είναι να προκαλούν αλλά η άνεση και το μυστήριο.

9. Sporty Glamour


Συνήθως όταν δύο στυλ ενώνονται το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό και μοναδικό. Το glamour συναντάει το sport με ρούχα που έχουν στοιχεία από δυο άκρως αντίθετους κόσμους τα οποία όμως, παραδόξως και προς έκπληξη μας συνδυάζονται υπέροχα έχοντας μια υπέροχη συνοχή μεταξύ τους. Οι σχεδιαστές τόλμησαν αυτόν τον συνδυασμό και το αποτέλεσμα για άλλη μια φορά τους δικαίωσε.


10. Bomber Jacket


Διαχρονικό, άνετο και δημοφιλή, το bomber jacket φαίνεται απρόσβλητο απ΄το πέρασμα του χρόνου  καθώς το περίεργο θα ήταν να μην ήταν παρόν στις φετινές κολεξιόν. Σταθερή και κλασική αξία το bomber jacket βρήκε και πάλι τον δρόμο προς την γκαρνταρόμπα μας όντας πιο σύγχρονο και επίκαιρο από ποτέ. Θα βρείτε στην αγορά μεγάλη ποικιλία εντυπωσιακών bomber jacket τα οποία για φέτος θα συναντήσετε κυρίως σε mix υφασμάτων και χρωμάτων καθώς και με oversized σχεδιασμό.

11. Γυναικείο Smoking


Άλλο ένα κλασικό ένδυμα το οποίο εκσυγχρονίζεται και μεταμορφώνεται ακολουθώντας τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Σύμβολο γοητείας και κομψότητας το γυναικείο κουστούμι ξεφεύγει απ΄τα καθιερωμένα χρώματα υιοθετώντας για φέτος εκτός του κλασικού και αξεπέραστου μαύρου το κίτρινο και το electric blue δίνοντας έτσι την ζωντάνια που ζητάμε για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μας εξορμήσεις.

12. Maxi φορέματα και φούστες


Χαρίστε στον εαυτό σας μεθυστική εμφάνιση με ένα υπέροχο μάξι φόρεμα. Υπέροχα καλοκαιρινά υφάσματα και αμέτρητα μοτίβα θα μας συντροφέψουν το φετινό καλοκαίρι καθώς τα μάξι φορέματα και οι μάξι φούστες αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή και κατατάσσονται ανάμεσα στους πρωταγωνιστές  κατακτώντας επάξια της θέση που τους αρμόζει στις γυναικείες καρδιές. Επιλέξτε φανταχτερά ή ουδέτερα χρώματα, μονόχρωμα ή πολύχρωμα, σκέτα ή με μοτίβα, δεν έχει σημασία αρκεί να είναι μάξι!

13. Ethnic inspirations


Οι αρχαίοι πολιτισμοί  και τα tribal μοτίβα αναβιώνουν αποδεικνύοντας  πως αποτελούν σπουδαίες εμπνεύσεις για μεθυστικές και θεσπέσιες εμφανίσεις ιδιαίτερα ξεχωριστού ύφους. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό γεγονός αποτελεί η μεταμόρφωση αρχαίων και γνωστών εθνικών χαρακτηριστικών σε σύγχρονες ιδέες και νέους σχεδιασμούς. Εμφανίσεις γεμάτες ζωντάνια και λάμψη  οι οποίες αντανακλούν και εκθειάζουν την μεγαλοπρέπεια χαμένων πολιτισμών στην σύγχρονη εποχή.

Τέλος, η ανοιξιάτικη και η καλοκαιρινή μόδα 2014 καταφέρνει να είναι σύγχρονη μέσα από το παρελθόν, να είναι ανατρεπτική ακολουθώντας πεπατημένα και να δείχνει το μέλλον χρησιμοποιώντας στοιχεία ρετρό. Ελπίζουμε μέσα από αυτό το άρθρο μας να σας κάναμε να ανυπομονείτε να ακολουθήσετε τα μαγευτικά μονοπάτια της όσο και εμείς!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου